Diensten

“Een grafisch ontwerper verzorgt de grafische vormgeving van drukwerk, zoals brochures, affiches, verpakkingen en boekomslagen; ontwerpen voor gebruik in verschillende media, zoals logo of huisstijl;, en digitale producten (websites).”

Vrijvertaald vind je dit op veel websites, al is dit wel een veelomvattende omschrijving. Een grafisch ontwerper moet (blijkbaar) alles kunnen, inclusief websites. Hieronder leg ik uit wat ik precies doe. Ofwel, de diensten die ik aanbied.

Dus ga er maar even(tjes) voor zitten.

Logo

Het is mijn mijn missie om ondernemers te helpen met een krachtige visuele identiteit. Dit doe ik door onder andere door het ontwerpen van unieke en doeltreffende logo’s en huisstijlen die de kernwaarden en de identiteit van de onderneming weerspiegelen.

Het ontwerpen van een logo gaat verder dan alleen maar een mooi plaatje maken. Het draait om het begrijpen van de ondernemer en de missie en visie van de onderneming. Ik luister naar jou, ik probeer zo te achterhalen wat bij jou past, en wat jij wil uitstralen met je bedrijf.

Elk logo dat ik ontwerp is maatwerk. Ik neem de tijd om verschillende ideeën te verkennen en te verfijnen totdat we het perfecte ontwerp vinden dat de boodschap van de onderneming op de meest effectieve manier overbrengt. Ik geloof in de kracht van eenvoud en streef ernaar om logo’s te ontwerpen die blijven hangen en daardoor een blijvende indruk achterlaten.

Of je nu een startende ondernemer bent die op zoek is naar je eerste logo of een bestaand bedrijf dat een rebranding nodig heeft… Ik sta klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Samen ontwikkelen we een logo dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook een krachtig instrument wordt om je bedrijf te laten opvallen in de overvolle markt.

Overige DTP-diensten

Visitekaartjes, flyers, posters, brochures, briefpapier, rollbanners, affiches, advertenties, spandoeken, enveloppen, memoblokken, kalenders, menukaarten, compliments cards, productverpakkingen. Je kunt het zo gek niet bedenken en ik kan het voor je ontwerpen.

Ik maak advertenties of afbeeldingen voor op het web, of voor in een krant of magazine. Dit kan eenmalig zijn of op projectbasis.

Daarnaast heb ik ook contacten met lokale printshops en drukkerijen. Zo maak ik het voor jou een stuk makkelijker.

Kleuradvies

Kleur is een essentieel onderdeel van branding en kan een krachtig effect hebben op hoe een bedrijf wordt waargenomen. Met mijn kleuradvies help ik jou bij het kiezen van de juiste kleurenpaletten die bij jouw merkidentiteit passen en de gewenste emoties en associaties oproepen bij jouw doelgroep

Print- en Drukwerkbemiddeling

Drukwerkbemiddeling is een andere waardevolle service die ik aanbied. Door mijn ervaring bij een drukkerij en printshop weet ik precies hoe het drukken en printen in zijn werk gaat en hoe je bestanden aanlevert. Van visitekaartjes, flyers, brochures tot ander marketingmateriaal. Ik help jou bij het vinden van de juiste partner voor voor jouw drukwerkbehoeften zonder jouw budget uit het oog te verliezen.

Spel- en grammaticacontrole

Ik vind correct taalgebruik erg belangrijk. Daarom bied ik ook spel- en grammaticacontrole aan om ervoor te zorgen dat al jouw teksten foutloos zijn en professioneel ogen.

Huisstijl

Ik help ondernemers bij het ontwikkelen van een unieke huisstijl die perfect aansluit bij hun krachtige logo. Een huisstijl is meer dan alleen maar een verzameling kleuren, lettertypen en grafische elementen; het is naast het logo de uitstraling van een bedrijf en de belichaming van de merkidentiteit.

Mijn aanpak begint met een gesprek waarin ik met de ondernemer en zijn of haar bedrijf goed leer kennen. Ik wil begrijpen wat hen drijft, wat hun waarden zijn en hoe ze zich willen positioneren in de markt. Met deze inzichten ga ik aan de slag om een huisstijl te ontwikkelen die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook de kern van het bedrijf weerspiegelt.

Ik geloof in de kracht van consistentie en coherentie. Daarom zorg ik ervoor dat alle elementen van de huisstijl, van het logo tot aan de kleuren en de typografie, naadloos op elkaar aansluiten. Dit creëert een samenhangend en professioneel imago dat vertrouwen wekt bij klanten en potentiële klanten.

Of het nu gaat om het ontwerpen van visitekaartjes, briefpapier, sociale media-afbeeldingen of een complete rebranding van het bedrijf, ik sta klaar om mijn creativiteit en expertise in te zetten om een huisstijl te creëren waar jij achter staat en trots kunt presenteren aan de wereld. Samen ontwikkelen wij een visuele identiteit die de ware essentie van jouw bedrijf weerspiegelt en een blijvende, postieve indruk achterlaat.

Web Design

Web design is een essentieel onderdeel van een sterke online aanwezigheid. Ik ontwerp responsive websites die aansluiten bij jouw huisstijl. Mijn ontwerpen zijn eenvoudig, maar functioneel en gebruiksvriendelijk.

Ik maak websites met WordPress, en gebruik de webbuilder ‘Elementor’.

De web design diensten die ik jou bied:

Herkenbaarheid:

Het uiterlijk van een website is natuurlijk het allereerste wat jij en ik en elke bezoeker ziet zodra een je een website opent. Je wil natuurlijk dat jouw website herkenbaar is als jouw website. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van je logo, het gebruik van jouw gekozen lettertype, het terugkomen van elementen uit jouw logo. Een website hoeft volgens mij helemaal niet zo opvallend of ‘flashy’ te zijn als men jouw wil laten denken. Het belangrijkste is dat het jouw website is, en dat deze herkenbaar en gemaakt is voor jouw doelgroep.

Responsive design:

Gezien de groei van mobiel gebruik is het tegenwoordig noodzakelijk om je website responsive te maken, zodat de website duidelijk is op alle apparaten, van PC tot aan mobiele telefoon. Bovendien kom je met een responsive website hoger in Google te staan. Je krijgt als het ware ‘bonuspunten’ voor gebruikersvriendelijkheid. Een website die niet responsive is kan er ook voor zorgen dat je juist lager in de Google lijst komt te staan. Het heeft dus alleen maar voordelen.

Gebruiksvriendelijk design:

Tegenwoordig scannen bezoekers je website. Als ze niet snel genoeg vinden wat ze zoeken, dan zijn ze weg. Dit wil je natuurlijk niet. Je wil dat ze contact met je opnemen. Ik zorg ervoor dat je pagina’s gestructureerd in elkaar zitten, dat men je menu’s niet hoeft te zoeken, en dat ze snel door je site kunnen navigeren, zowel op mobiel als op laptop en PC.

Zoekmachinevriendelijk design:

Jouw website moet zowel zichtbaar als onzichtbaar een goede structuur hebben. Denk bijvoorbeeld aan de juiste ‘header’ tags, zodat zoekmachines weten waar de pagina over gaat, en wat de belangrijkste punten (titels) van de pagina zijn.

Door mijn uitgebreide aanbod kun je op één plek terecht voor al jouw grafische behoeften. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een sterke visuele identiteit, het drukken van marketingmateriaal of het bouwen van een krachtige online aanwezigheid, ik sta klaar om mijn expertise in te zetten om jou te helpen groeien.

Mocht je iets willen dat niet in mijn dienstenpakket staat, vraag het me gerust. Ik help je graag aan een gepaste oplossing!

Don’t Be A Stranger…

Niet gevonden
wat je zocht?

Neem
contact op!