Diensten

“Een grafisch ontwerper verzorgt de grafische vormgeving van drukwerk, zoals brochures, affiches, verpakkingen en boekomslagen; ontwerpen voor gebruik in verschillende media, zoals logo of huisstijl;, en digitale producten (websites).”

Vrijvertaald vind je dit op veel websites, al is dit wel een veelomvattende omschrijving. Een grafisch ontwerper moet (blijkbaar) alles kunnen, inclusief websites. Hieronder leg ik uit wat ik precies doe. Ofwel, de diensten die ik aanbied.

Dus ga er maar even(tjes) voor zitten.

Logo

Een logo is de basis voor een goede huisstijl. Het logo is het beeldmerk waaraan men jou kan herkennen. Dit kan een grafisch symbool zijn, tekst die op een onderscheidende manier opgemaakt is, of een combinatie hiervan.

Ik ontwerp dat onderscheidende logo met en voor jou.

Huisstijl

De huisstijl is de “visuele identiteit van een organisatie”. Dus hoe jij jezelf offline en online presenteert. Bij grotere bedrijven wordt vaak een handboek gemaakt met stijlen en regels. Zoals bijvoorbeeld lettertypes, de grootte hiervan, de kleuren (inclusief kleurcodes), indelingen, logo formaten, e.d.

Ik kan me voorstellen dat je dit een huisstijlhandboek misschien een beetje overdreven vindt voor je kleine bedrijfje, maar structuur is key voor herkenbaarheid. Dus misschien een huisstijlsheet dan? 😉

Drukwerk, Printwerk, on- & offline ontwerp

Visitekaartjes, flyers, posters, brochures, briefpapier, rollbanners, affiches, advertenties, spandoeken, enveloppen, memoblokken, kalenders, menukaarten, compliments cards, productverpakkingen. Je kunt het zo gek niet bedenken en ik kan het voor je ontwerpen.

Ik maak advertenties of afbeeldingen voor op het web, of voor in een krant of magazine. Dit kan eenmalig zijn of op projectbasis.

Daarnaast heb ik ook contacten met lokale printshops en drukkerijen. Zo maak ik het voor jou een stuk makkelijker.

Web Design

Een website moet tegenwoordig voldoen aan een heleboel eisen om goed zichtbaar te worden bij zoekmachines, zoals Google, en om goed bij je potentiële klant/gebruiker op hun schermen weer te worden gegeven. Ik maak websites met WordPress, en gebruik de webbuilder ‘Elementor’.

De diensten die ik jou kan bieden als het gaat om web design:

Herkenbaarheid:

Het uiterlijk van een website is natuurlijk het allereerste wat jij en ik en elke bezoeker ziet zodra een je een website opent. Je wil natuurlijk dat jouw website herkenbaar is als jouw website. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van je logo, het gebruik van jouw gekozen lettertype, het terugkomen van elementen uit jouw logo. Een website hoeft volgens mij helemaal niet zo opvallend of ‘flashy’ te zijn als men jouw wil laten denken. Het belangrijkste is dat het jouw website is, en dat deze herkenbaar en gemaakt is voor jouw doelgroep.

Responsive design:

Gezien de groei van mobiel gebruik is het tegenwoordig noodzakelijk om je website responsive te maken, zodat de website duidelijk is op alle apparaten, van PC tot aan mobiele telefoon. Bovendien kom je met een responsive website hoger in Google te staan. Je krijgt als het ware ‘bonuspunten’ voor gebruikersvriendelijkheid. Een website die niet responsive is kan er ook voor zorgen dat je juist lager in de Google lijst komt te staan. Het heeft dus alleen maar voordelen.

Gebruiksvriendelijk design:

Tegenwoordig scannen bezoekers je website. Als ze niet snel genoeg vinden wat ze zoeken, dan zijn ze weg. Dit wil je natuurlijk niet. Je wil dat ze contact met je opnemen. Ik zorg ervoor dat je pagina’s gestructureerd in elkaar zitten, dat men je menu’s niet hoeft te zoeken, en dat ze snel door je site kunnen navigeren, zowel op mobiel als op laptop en PC.

Zoekmachinevriendelijk design:

Jouw website moet zowel zichtbaar als onzichtbaar een goede structuur hebben. Denk bijvoorbeeld aan de juiste ‘header’ tags, zodat zoekmachines weten waar de pagina over gaat, en wat de belangrijkste punten (titels) van de pagina zijn.

Don’t Be A Stranger…

Niet gevonden
wat je zocht?

Neem
contact op!